Sceš še pridac do DeutschMann partie? Ta sebe vyber poziciu.

Prečo už východniari nechcú odchádzať do zahraničia?

pracuj na Slovensku

Si ambiciózny východniar, ktorý chce rásť, no nikto ti k tomu zatiaľ nedal dostatočný priestor? Pokukuješ po práci v cudzine s vidinou slušného zárobku a kariérneho rastu? Dúfaš, že odchod z domoviny ti prinesie naozaj šťastný život?

Zahraničie či Slovensko?

Nie si prvý ani posledný. Už pred tebou mnohí uvažovali nad odchodom do Rakúska, Nemecka, Holandska, či Veľkej Británie, ba aj do zámoria. Očakávali, že bude lepšie. Že ich privíta nová krajina s otvorenou náručou, dostanú príležitosť, budú rásť a splnia si tak všetky sny, po ktorých od malička túžili. Že budú jednoducho šťastní.

Niektorým sa to aj naozaj podarilo. Iní nakoniec zmenili na život v zahraničí názor. Aj niektorí naši zamestnanci, ktorí boli v podobnej situácii.

Prečo život v cudzine nemusí byť pre každého

Jedného nášho zamestnanca sme sa v rozhovore opýtali, či uvažoval o odchode do zahraničia a prečo sa nakoniec rozhodol zostať na Slovensku. Dostali sme takúto odpoveď:

Keďže moja sestra študuje v Anglicku, rozmýšľal som o tom. Ale ubytovanie je tam veľmi drahé a vedel som, že nemám šancu si tam nájsť lepšiu prácu. Keď som si prerátal, koľko zaplatím za byt, stravu a dopravu, tak by sa mi neoplatilo odchádzať.“

Následne pokračoval:

Mám kamarátov vo Fínsku, aj v Nemecku. Kamoš z Nemecka sa vrátiť chce, keď zarobí peniaze, ten z Fínska nie. Aj keď sa nechce vrátiť, nemá tam perspektívu posunúť sa v práci, ktorú robí, i keď zarába dobré peniaze. Nebavilo by ma robiť 20 rokov to isté.“

Iný zamestnanec sa k tomu, čo ho presvedčilo zostať na Slovensku, vyjadril takto:

Priateľka určite, to by bol kríž, keby som odišiel. Ona je v druhom ročníku na vysokej, takže by to bolo ťažké. A tiež to, že tu môžem stále rásť a vzdelávať sa v rôznych oblastiach.“

dôvody prečo ostať na Slovensku

Život v zahraničí v praxi znamená aj toto

  • Prídeš do zahraničia, začneš pracovať a tešíš sa z dobrého platu. No môžeš zabiť aj dve hodiny denne cestovaním – do práce a z práce.
  • Často bývaš v byte s viacerými ľuďmi, pretože náklady na ubytovanie sú príliš vysoké.
  • Nástupný plat ti síce dajú slušný, ale o pár rokov možno zistíš, že ťa práca vôbec nebaví a nikam si sa neposunul, keďže napríklad ku kancelárskej práci sa dostaneš omnoho ťažšie ako doma.
  • Často ťa ľudia v zahraničí neberú ako jedného z nich a si v komunite prisťahovalcov.
  • Točíš sa v pracovnej rutine a blížia sa Vianoce. Chýbajú ti vrúcne objatia mamy, medovníky od babičky a kamaráti, ktorí sú tu vždy pre teba. Priateľke posielaš bozky iba cez displej mobilu.
  • Nakoniec zisťuješ, že aj cudzina prináša negatíva a naše malé Slovensko nie je až také zlé.

Miesto, kde sa oplatí pracovať

Zažil si to? Zdieľaš s nami rovnaký názor? Tak zostaň na východe a poď pracovať k nám do DeutschMannu. Prečo?

  • Lebo robíme veci inak.
  • Lebo máme nastavený systém spravodlivých finančných odmien podľa šikovnosti a výkonu pre každého rovnako.
  • Lebo dávame priestor ľuďom, ktorí nechcú v živote stagnovať, ale rásť. Pre tých, ktorí sa nechcú iba sťažovať, ale chcú sami prispieť a meniť veci k lepšiemu.
  • Lebo chceme, aby východniari ostávali doma pri rodine a boli šťastní aj tu doma.

Jasné, v zahraničí by si na začiatku zarobil viac, ale na východe máš menšie náklady na život – stravu, dopravu aj ubytovanie (ak máš vlastné ubytovanie, tak ešte menšie). Ak budeš ale makať, budeš mať stabilnú kariéru a veľmi slušný plat, strop nemáš obmedzený. Je to iba na tebe a tvojom výkone.

DeutschMann – kto sme a koho hľadáme?

Sme špedičná spoločnosť z Trebišova, ktorá je na trhu už viac ako 20 rokov s viac ako 100+ zamestnancami a 20 000 zákazníkmi. Vieme, že úspech nám zaručia jedine spokojní zamestnanci. Náš prístup k nim bol odmenený cenou Najlepší zamestnávateľ roka 2016, Výnimočná firma 2018.

DeutschMann je pre teba vhodná firma, ak:

  • si cieľavedomý a chápeš, že pre skvelý plat musíš aj skvelo pracovať,
  • si si už bol v zahraničí zarobiť a teraz sa chceš na východe usadiť,
  • korona ťa vrátila na východ a chceš priniesť skúsenosti zo zahraničia domov,
  • cítiš zodpovednosť za svoj rodný kraj – chceš sa podieľať na tvorbe lepšieho východu, lebo máme čo ponúknuť.

Hľadáme ľudí, ktorí sú ochotní zdvihnúť telefón aj po záverečnej, ak nastane nejaký problém. Hľadáme kolegov, ktorí sa neboja vyjsť zo svojej komfortnej zóny.

Ak chceš zistiť, či sa stotožňuješ s našimi hodnotami, stiahni si e-book zdarma. Dočítaš sa okrem iného aj to, aké hodnoty nás ženú vpred a ako sa prejavujú v praxi. Dáme ti tiež zopár rád, ako si môžeš urobiť život na východe plnohodnotnejším.

DM-ebook


Ako vyzerá jeden deň v DeutschManne

Chceš vedieť, ako by to vyzeralo na tvojej pozícii? Náš východniarsky influencer Jasper ti predstaví tvoju budúcu pozíciu v týchto dvoch krátkych videách:

SCEŠ ZNAC, CO JE ULOHOU DISPONENTA?

Prehraním videa súhlasíte so zásadami ochrany osobných údajov YouTube.

Zistiť viacPovoliť video

Viac o pozícii disponenta v DeutschManne sa dočítaš tu.


CO ROBI U NAS TOTEN OBCHODNÍK?

Prehraním videa súhlasíte so zásadami ochrany osobných údajov YouTube.

Zistiť viacPovoliť video

Viac o pozícii obchodníka v DeutschManne sa dočítaš tu.

Komentáre